Sunday, February 26, 2012

Phu Quoc


Kaotasime end sinna, igas mõttes ja mitmeks päevaks. Tegemist on pisikese saarega Kamboodža lähedal, kuhu inimesed tulevad kogema vaikset puhkuserutiini. 30+ kraadi, vaikne helesinine meri, rollerid ja värske kala (kui keegi kavatseb sinna minna ja ööbimist saada ranna ääres siis peaksite esimese öö kinni panema sest eriti nädalavahetustel on ööbimiskohtade leidmisega probleeme, aga meil siiski õnnestus pärast pikka otsimist midagi leida).

Et aktiivsest puhkusest mitte täielikult irduda veetsime päevi rolleritega linnade vahel ja linnaliikluses. Teeolud olid kergelt öelda kaootilised - asfalt lõppes ja algas ning pinnastee koosnes punasest liivast - läks kaks pesukorda enne kui punane värvus riietest välja sai. Väike liiklusõnnetus käis ka asja juurde, üks rollu vajus keset teed pikali - aga kõik on korras. Sama kehtib liikluskorralduse kohta - linnades liikusid kõik risti rästi ja ehku peale.


Saarereisi ajale jäi ka vabariigi aastapäev - koos teiste siinsete eestlastega võtsime ta rahulikult vastu. Laual oli suitsuvorst, must leib ja Vana Tallinn. Aktsia seekord pidulikult klaasümbrises.


Õhtul, temperatuuri laskudes moonduvad siinsed linnad tõelisteks huvikeskusteks. Avatakse suur söögi- ja turutänav, lõbustuspark ja ööklubid. Söögitänav on täis päeva jooksul püütud kalu, karpe, krabisi ja muid molluskeid ning valmistada neid nad juba oskavad. Kõik on Eesti mõistes väga odav - 1-3 euriga saab kätte enamvähem kõike.


Pärast kolme ööd siirdusime tagasi maismaale, et sealt edasi võtta suund Mekong delta keskusesse Can Tho'sse. Temperatuur sama kõrge kui saarel - 35 kraadi või nii.












No comments:

Post a Comment